tisdag 30 mars 2010

En helt normal morgon

7.00 Mamma stiger upp. Pytte och Storan sover ännu. Pappa och Lillan sitter redan och äter frukost.

7.30 Mamma väcker Storan som förflyttar sig till tv-soffan där Lillan redan tagit plats. Idag ser de Mora Träsk på Cirkus.

7.40 Pytte vaknar.

8.00 Mamma manar Storan att äta upp sista frukosttuggan och borstar sedan båda flickornas tänder. Och så påminner mamma Storan om att hon måste klä på sig också. Sen dricker mamma kaffe medan Pytte äter en liten slurk.

8.15 Mamma noterar att Storan ännu inte är klädd. Lite tidtagning och tävlande över det hela och kläderna är på på två minuter och tretton sekunder!

8.20 Mamma laddar flickornas overaller, slår av tv:n, och försöker få dem att gå på toa.

8.27 Mamma går till hallen och funderar på vad Pytte ska ha på sig utomhus

8.29 Flickorna kommer till hallen. Storan hoppar i overallen, drar på mössan och vantarna och går ut, sjungandes "jag vann, jag vann..." Mamma hjälper Lillan med kläderna. Hon samarbetar bra idag!

8.34 Lillan klädd och klar och går ut och käkar lite snö. Mamma klär Pytte, stoppar ner honom i vagnen och klär sig själv.

8.42 Alla ute på bron. Lillans vantar har åkt av, och hon vill klappa på Pytte en stund och hänger in över vagnen. Hej och hå. Sen sätter sig flickorna på bob:en och vi traskar iväg. Det snöar och går trögt att dra vagnen. Jag borde tagit sjal i stället. Men fogarna gör ont.

8.53 Framme vid dagis. Det gick sakta idag, trots att barnen inte gick själva. Storan har 5-års-grupp inne idag. Lillan ska vara ute. Men vi går in först och hänger upp tavlan vi tillverkat i helgen som ska hänga över hennes hylla. Pratar lite med barn och personal och går ut igen.

9.03 Mamman lämnar bedrövad, men inte gråtig, Lilla och går iväg. Pytte passar på att somna.

En helt vanlig morgon. Fast det gick bra i morse! Barnen samarbetade. Men ändå tar det en kvart att ta sig ut genom ytterdörren...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar